Η Σχέση του Cane Corso με τα παιδιά

Είναι το Cane Corso καλό με τα παιδιά;

 Ναι! Πιστεύουμε ότι η φυλή μας αγαπά και φροντίζει τα παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας να έχουν πολύ ζεστή και στοργική στάση απέναντι στους ιδιοκτήτες τους και δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους.

 Για να έχουμε μια τέλεια συμβίωση θα πρέπει να διδάξουμε όχι μόνο το σκύλο μας αλλά και τα παιδιά μας κάποιους κανόνες σχετικά με το παιχνίδι και την συμβίωση με ένα cane corso.

 Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν  ότι όλα τα σκυλιά έχουν συναισθήματα και προσωπικές στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν ενοχλούμε  τον σκύλο όταν κοιμάται διότι μπορεί να τρομάξει και ενώ σηκωθεί βιαστικά να χτυπήσει άθελα του το παιδί. Επίσης του μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να  τραβάει το σκύλο από την ουρά , να βάζει τα δάκτυλα του στα μάτια, ή να προσπαθεί να ανέβει πάνω του.

Επίσης σημαντικό είναι να μην ενοχλούμε τον σκύλο μας την ώρα του φαγητού. Αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά, θα πρέπει να βρίσκονται υπό την επίβλεψη σας καθώς δεν καταλαβαίνουν ακόμα πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ζώα.

 Την ώρα του παιχνιδιού και τα δύο μέλη είναι καλό να μάθουν να παίζουν με ασφαλή τρόπο. Δεν επιτρέπουμε στο σκύλο να ανεβαίνει πάνω μας κατά συνέπεια ούτε και στο παιδί μας πάνω στον σκύλο.

Τέλος σημαντικό είναι πριν προβείτε στην υιοθεσία ενός κουταβιού είναι να κάνετε μια ενδελεχή ερεύνα για το γενεαλογικό δέντρο του , να γνωρίσετε από κοντά τους γονείς του , το περιβάλλον που μεγαλώνει η τοκετομάδα και να μιλήσετε με τον εκτροφέα για να σας καθοδηγήσει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συντάκτης: Corsi Ex Deo Kennel

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

connect

Θα απαντήσουμε εντός 48 ωρών στο αίτημα σας.

Το Corsiexdeo σέβεται τα προσωπικά σας Δεδομένα

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού για την βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας, για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.