Θα ήθελα ένα γκρι κουτάβι Cane Corso με μπλε μάτια…

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν ένας όμορφος συνδυασμός αλλά η επιθυμία μας είναι ένας σκύλος/σύντροφος cane corso ή μια όμορφη χρωματικά εικόνα;

 Ας εξετάσουμε λοιπόν τα χρώματα της αγαπημένης μας φυλής εξηγώντας πώς και γιατί είδαμε εκείνη την εκπληκτική φωτογραφία ενός κουταβιού με καταγάλανα μάτια.

 Καταρχήν πρέπει να σημειώσουμε ότι τα κουταβάκια γεννιούνται με κλειστά μάτια και στις επόμενες δέκα μέρες της ζωής τους θα αρχίσουν να τα ανοίγουν σταδιακά για να αντικρίσουν τη μητέρα και τα αδελφάκια τους.

 Η ίριδα των ματιών τους ανεξάρτητα με το χρώμα του τριχώματος έχει μια απροσδιόριστη αλλά γαλαζωπή όψη η οποία θα ενταθεί περίπου στις είκοσι μέρες αλλά είναι προσωρινή αφού παραμένει μόνο έως και τον απογαλακτισμό , 35 με 40 μέρες από την γέννηση τους. Στην πορεία θα παρατηρήσουμε επίσης σταδιακή αλλαγή έως και τους δυόμιση μήνες όπου και το χρώμα των ματιών θα σταθεροποιηθεί σε αυτό του ενήλικου σκύλου.

 Στα cane corso επιθυμούμε όσο το δυνατόν σκουρότερη απόχρωση πάντα βάσει του χρώματος στο τρίχωμα. Αυτό σημαίνει σκούρα καστανά και καστανά μάτια στα μαύρα, μαύρα ραβδωτά και ραβδωτά σκυλιά. Στο γκρίζο , υπόξανθο fawn και στο υπόξανθο με γκρι μάσκα formentino θα δούμε ανοιχτό καστανό μελί ,απόχρωση που θυμίζει λαδί , ανοιχτό γκρι ή κιτρινωπό, σε καμία περίπτωση όμως γαλανό . Σε περίπτωση που το συναντούσαμε σε ενήλικο σκύλο θα το χαρακτηρίζαμε ως γενετικό σφάλμα και σφάλμα απόρριψης του σε έκθεση μορφολογίας. 

 Καταλήγοντας  λοιπόν τα cane corso δεν έχουν μπλε μάτια όμως παρόλα αυτά τα αγαπάμε για τον άξιο θαυμασμού χαρακτήρα τους , τον ισχυρό δεσμό που αναπτύσσουν με τους ανθρώπους τους και γιατί όχι, για εκείνα τα υπέροχα καστανά μάτια τους που μας κοιτάζουν για να μας δείξουν την αγάπη τους.

Corsi Ex Deo kennel

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

connect

Θα απαντήσουμε εντός 48 ωρών στο αίτημα σας.

Το Corsiexdeo σέβεται τα προσωπικά σας Δεδομένα

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού για την βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας, για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.