cane corso κουτάβι

Συμβουλές για το Cane Corso κουτάβι σας

Το κουτάβι σας τις πρώτες μέρες αναμένεται να είναι επιφυλακτικό και συνεσταλμένο , πολλές φορές μπορεί να το ακούσετε να κλάψει ή να παραπονεθεί. Είναι απόλυτα λογικό λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος και την φυγή από την αγέλη / τοκετό ομάδα του. Σε αυτή τη περίπτωση οφείλουμε να επιδείξουμε αδιαφορία για να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί γρηγορότερα και στην πορεία να μην έχουμε προβλήματα όπως άγχος αποχωρισμού (κλάματα- γαβγίσματα και ζημιές όποτε φεύγουμε από το σπίτι).

Το κουτάβι σας εφάπαξ θα λαμβάνει δυο φορές τη μέρα το γεύμα του’ προτείνουμε πρωί και βράδυ . Tους πρώτους έξι  μήνες μπορεί να λαμβάνει τρείς φορές το γεύμα του εάν αυτό είναι εφικτό από το πρόγραμμα σας.

Απαγορεύεται ρητώς η άσκηση και το έντονο παιχνίδι πριν ή και μετά την κατανάλωση των γευμάτων του όπως και η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νερού. Αφήστε τουλάχιστον τέσσερις ώρες απόσταση για το παιχνίδι ή την εκγύμναση του. Οι βόλτες με λουρί επιτρέπονται πριν και μετά τα γεύματα. 

Συνιστούμε έντονη κοινωνικοποίηση τους πρώτους μήνες ζωής του κουταβιού σας όπως βόλτες με το αυτοκίνητο , χάδια και επαφή με ανθρώπους που δεν έχει ξαναδεί ακόμα και να σας συνοδεύει στη καφετέρια. Είναι απόλυτα λογικό να του φαίνονται όλα περίεργα αλλά συνεχίζοντας την κοινωνικοποίηση όλα θα διορθωθούν χωρίς να έχουμε αντικοινωνική συμπεριφορά, επιθετικότητα ή φόβο.

Μην ενθαρρύνετε συμπεριφορές που δεν επιθυμείτε, υψώστε τη φωνή σας εκεί που  πρέπει και δείξτε δυσαρέσκεια, αντίθετα όταν πράττει κάτι κατόπιν εντολής σας ή και χωρίς αυτής σωστό όμως΄ επιβραβεύστε με μια λιχουδιά, ένα χάδι ή ένα παιχνίδι ή και λεκτικά.

Από τη πρώτη μέρα αγγίξτε το κουτάβι σε μέρη του σώματος που μπορεί να νιώθει άβολα, ανοίξτε το στόμα , αγγίξτε τα πόδια και γυρίστε ανάποδα τα αυτάκια , αυτό θα αναπτύξει δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ σας και θα σας βοηθήσει όταν θα πρέπει να το περιποιηθείτε. 

Προτείνουμε μια φορά το μήνα μπάνιο με ένα καλής ποιότητας υπό αλλεργικό σαμπουάν , καλό στέγνωμα , κόψιμο τα νυχάκια (δεν θέλουμε να ακουμπούν το έδαφος) και καλό καθάρισμα τα αυτάκια με ένα καθαριστικό αυτιών και καλό στέγνωμα με μαλακό χαρτομάντιλο.                                                        

Η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται από το που μένει ο σκύλος μας , κάθε ένα μήνα ισχύει όταν μένει μέσα στο σπίτι , κάθε ενάμιση μήνα τους ζεστούς μήνες όταν μένει εκτός σπιτιού. Η υπόλοιπη περιποίηση ισχύει σε κάθε περίπτωση μια φορά το μήνα με εξαίρεση την καθαριότητα των αυτιών που είναι καλό να γίνεται συχνότερα . Τους χειμερινούς μήνες και εφόσον μένει εκτός σπιτιού αντικαταστήστε το μπάνιο με ένα ξηρό σαμπουάν για στεγνό καθάρισμα.

   Αγοράστε του παιχνίδια τα οποία είναι κατάλληλα για τη φυλή Cane Corso  και δεν θα του δημιουργήσουν πρόβλημα. Απαγορεύονται σχοινιά, κόμποι μαλακά πλαστικά παιχνίδια που μπορούν εύκολα να σκιστούν , πανιά , πετσέτες. Προτείνουμε το παιχνίδι να αφορά το μπαλάκι και την επαναφορά του. Σε καμία περίπτωση τραβήγματα με κόμπους ή δαγκώματα που θα οδηγήσουν σε προβλήματα στη γνάθο ή στα δόντια του σκύλου μας.

Συντάκτης : Corsi Ex Deo Kennel

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

connect

Θα απαντήσουμε εντός 48 ωρών στο αίτημα σας.

Το Corsiexdeo σέβεται τα προσωπικά σας Δεδομένα

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού για την βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας, για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.