Το Κανε Κορσο και η καταγωγή
του

Το cane corso είναι ο άμεσος απόγονος  του αρχαίου Ρωμαικού μολοσσού το επονομαζόμενο ως Canis Pugnax το οποίο χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Ρωμαίους στον πόλεμο και σε μάχες. 

Το βρίσκουμε διασκορπισμένο σε όλη την Ιταλία όμως ιδιαίτερα διαδεδομένο ήταν στην περιοχή Απούλια καθώς και στις γειτονικές περιοχές της Νοτίου Ιταλίας. Το όνομα του προέρχεται από το λατινικό «cohors” , το οποίο σημαίνει προστάτης, φύλακας της αυλής.

Είναι ένας μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους σκύλος. Ρωμαλέος και ισχυρός παράλληλα όμως με άκρατη κομψότητα, τον διακρίνουν ισχυροί μύες και ιδιαίτερη σωματική ρώμη.

Ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος φύλακας περιουσίας και βασικά της οικογένειας, εξαιρετικά ευκίνητος και υπεύθυνος στο κομμάτι αυτό. Κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε στα βοοειδή και εν γένει στην κτηνοτροφία με χρέη πάντα προστάτη και ως κυνηγός μεγάλου θηράματος. Η προσήλωση του παρέμενε και παραμένει στον άνθρωπο.

Ως ανθρωποκεντρικό ζώο θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προστασία των αδύναμων μελών της οικογένειας ‘ τα παιδιά, τους ηλικιωμένους ή ακόμα και ανθρώπους με προβλήματα υγείας κινητικά και μη. Αναπτύσσει ισχυρότατους δεσμούς και αυτό τον καθιστά τον τελειότερο σωματοφύλακα αποκλειστικά και μόνο από ένστικτο…..

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

connect

Θα απαντήσουμε εντός 48 ωρών στο αίτημα σας.

Το Corsiexdeo σέβεται τα προσωπικά σας Δεδομένα

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού για την βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας, για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.